وصله میلگرد چیست و چه انواعی دارد؟

به منظور ایجاد پیوستگی مکانیکی و مقاومتی بین دو آرماتور، از روش های اتصال میلگرد استفاده می شود. میلگردها معمولاً در طول 12 متری تولید می‌ شوند ولی در برخی مواقع برای اجرای یک سازه، نیاز به استفاده از میلگردهایی با طول بیشتر است. در این حالت، باید دو مقطع را به یکدیگر متصل کنند تا یک عضو سازه‌ ای یکپارچه ایجاد شود.

وصله میلگرد از جنبه های مختلف قابل دسته بندی است؛ از نظر شکل ظاهری، جنس، محل استفاده و همچنین کاربرد میلگرد. به طور مثال، انواع میلگرد را می توان به دو دسته طولی و عرضی طبقه بندی کرد؛ اما دسته بندی میلگرد به دو نوع ساده و آجدار کاربرد بیشتری داشته و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع اتصالات میلگرد

اتصال میلگرد به منظور افزایش طول میلگرد و همین طور به دلایل اجرایی، مانند ایجاد عملکرد کششی یا فشاری پیوسته در دو میلگرد در امتداد یکدیگر انجام می شود. انواع اتصال میلگرد یا انواع وصله میلگرد باید به یکی از چهار روش زیر و یا ترکیبی از آن ها صورت گیرد:

وصله پوششی (اورلپ): بـا کنار هـم قرار دادن دو میلگرد در قسمتی از طول میلگردها انجام می شود.

وصله مکانیکی (کوپلینگ): با استفاده از وسایل مکانیکی خاص انجام می شود.

وصله اتکایی: با روی هم قرار دادن دو انتهای میلگردهای فشاری صورت می گیرد.

در صنعت ساختمان‌سازی به منظور اتصال میلگردها به یکدیگر، از وصله میلگرد بهره برده می‌شود. روش‌های مختلفی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توان میلگردها را به یک دیگر متصل کرد. به غیر از روش‌های مختلف وصله، موارد گوناگون و عوامل مختلفی نیز وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند. قیمت و هزینه کوپلینگ میلگرد نمونه‌ای از این موارد به شمار می‌روند.صله جوشی (فورجینگ): با جوش دادن دو میلگرد به یکدیگر انجام می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.